Thema Kantoren

 Kantoren

De hoofdthema’s van Building Holland 2018 zijn Leisure & Retail, Logistiek Vastgoed, Woningen, Scholen, Kantoren en Zorgvastgoed. Bijzonder actuele thema’s met grote maatschappelijke opgaven voor zowel de vraag- als de aanbodzijde van de markt.

Topsprekers staan gedurende het driedaagse evenement klaar om deelnemers van inspiratie te voorzien over deze onderwerpen. 15.000 beslissers zijn aanwezig om de uitdagingen binnen deze onderwerpen concreet in te vullen.

Kantoren

Een van de zes onderwerpen ofwel vastgoedtyperingen die aan bod komt tijdens Building Holland 2018 is Kantoren. Vanaf 2023 mogen Nederlandse kantoren geen label meer hebben dat slechter is dan C. Dat betekent dat eigenaren hun panden energiezuiniger moeten maken. Daarbij is het de uitdaging om niet alleen het energiegebruik te verminderen maar ook te zorgen voor een gezondere werkomgeving.

 

Leegstand en transformatie

Het aantal kantoren dat leegstaat en zonder functie zit, groeit nog steeds. Vooral in steden als Rotterdam en Den Haag is er veel verborgen leegstand en is de markt rijp voor ingrijpende transformaties. Beleggers durven risicovollere transformaties aan te gaan, die op het eerste oog onrendabel lijken.

Een interessante mogelijkheid om de duurzaamheidsprestaties te duiden is het inzetten van certificeringsmethodieken als BREEAM, LEED en WELL. Deze certificeringen kunnen een grote bijdrage leveren aan het intern én extern communiceren van de inzet op verduurzaming. Hierbij zetten de eerste twee certificeringen in op elementen als energie, management, water, licht en meer. Dit terwijl de laatste certificering meer aandacht besteedt aan het welzijn en de gezondheid van de gebruikers in het gebouw.


Gratis Whitepaper: DE IMPACT VAN VASTGOED OP GEZONDHEID

In de gratis whitepaper ‘Wel(l)zijn in kantoren’ vindt u uitgebreide informatie en inspiratie over de rol van vastgoed in gezondheid in kantoren.

Gratis whitepapers

We geven een uitgebreide marktvisie en concrete tips en informatie. Daarnaast bieden we u een roadmap naar een WELL-certificering en voorbeelden van gezonde gebouwen volgens de Happy Building Index. Hierdoor bent u na het lezen van deze whitepaper helemaal op de hoogte van de invloed van vastgoed op uw human capital en bent u klaar voor de toekomst als het gaat om uw kantoor.

Download de gratis whitepaper


Gratis verdiepende Whitepaper: Naar een gezond gebouw met de WELL Building Standard

In de gratis whitepaper ‘Naar een gezond gebouw met de WELL Building Standard’ leest u wat u kunt ondernemen om gezondheid in uw gebouw zichtbaar te maken.

Gratis whitepapers

Aannemers, architecten, vastgoedbeheerders en installatiebureaus willen weten wat de WELL Building Standard inhoudt en wat het in hun situatie kan betekenen. Om die reden schreven DGMR en BBA de whitepaper ‘Naar een gezond gebouw met de WELL Building Standard’. De whitepaper is een verdieping op de whitepaper ‘De impact van vastgoed op gezondheid’, uitgebracht door Building Holland. Vraag hier kosteloos de whitepaper aan en ontvang hem direct in uw inbox!

Download de gratis whitepaper


Lees meer over de andere thema’s van Building Holland 2018:

 

Naar het overzicht met thema's op Building Holland

Terug naar boven